Sposób przygotowania

Paprykę umyć. Przekroić wzdłuż na ¾ wysokości. Dokładnie oczyścić z nasion.

Mięso z kurczaka ugotować. Ostudzić, bardzo drobno posiekać. Cebulę posiekać najdrobniej, jak umiemy. Na zimną patelnię wlać 1 łyżkę oleju, wsypać cebulę i smażyć ok. 5 minut (cebula nie może się zrumienić). Czosnek i oliwki posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki farszu (oprócz serków) oraz przyprawy włożyć do miski i dokładnie wymieszać.
Paprykę napełnić farszem do 2/3 objętości, w środek wcisnąć serek topiony i uzupełnić farsz tworząc niewielką kopułkę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (bez termoobiegu). Na blaszkę wlać pozostałą łyżkę oleju, dokładnie rozprowadzić i ułożyć papryki. Piec 30 minut, zwiększyć temperaturę do 280 stopni, włączyć termoobieg i piec kolejne 5 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    bardzo mi sie podobaja te papryczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ho,ho,ho to bardzo bogata papryka,ale pewnie bardzo smaczna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !