Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb figowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

figi 1 szkl[zmielone,suszone]
woda 1 szkl
pistacje 3/4 szkl
mąka 2 szkl
sól 1/2 łyżeczki
masło 5 łyżek
cukier 1 szkl
jajko 1 szt
wanilia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb figowy

Figi,pistacje zmieszać razem dodać gotującą się wodę i pozostawić na około godzinę,w naczyniu połączyć mąkę,sodę,sól,następnie masło ubić dodając stopniowo cukier,jajko i wanilię i dodać do mieszanki fig i pistacji,przygotować blaszkę; posmarować i rozgrzać i wyłożyć do niej przygotowaną i dokładnie wymieszaną masę,piec około 80 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak