Sposób przygotowania

W garnku gotujemy 500 ml wody z 1 kostką rosołową. Pałki dokładnie myjemy, wrzucamy do wrzątku. Cebulę kroimy w piórka i wraz z przyprawą do kurczaka dodajemy do garnka. Gotujemy 20 minut.
W drugim garnku gotujemy kaszę według przepisu na opakowaniu. Do wody dodajemy drugą kostkę bulionową.
Gdy kurczak jest już miękki – do garnka dodajemy zahartowaną śmietanę (do śmietany małymi porcjami dodajemy wodę spod kurczaka i mieszamy, aby śmietana się nie ścięła).
Doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą do smaku.
Podajemy z pomidorami pokrojonymi w ósemki, zmieszanymi z drobno posiekaną cebulką i śmietaną oraz solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !