Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

otrąby owsiane 4 łyżki
masło do posmarowania foremki
Bułka tarta klasyczna Prymat w/g uznania
białko 8 szt
cukier 8 łyżek
laska wanilii do smaku
jabłko kwaśne 8 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z jabłek

Jabłka ugotować i przetrzeć przez sito,następnie do przetartych jabłek dodać część cukru i otręby,białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem pozostałego cukru i dodać drobno pokrojoną wanilię,dodać do przecieru,następnie masę wyłożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem i wysypanego bułką tartą,piec około 25 min do zarumienienia sufletu,do sufletu można osobno dodać bitą śmietanę lub sos waniliowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak