Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiśniowe z kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
cukier 1 szkl
maślanka 1 szkl
olej 0,5 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
wiśnie bez pestek 0,5 kg
cukier 3 łyżki
kruszonka
masło zimne 10 dag
cukier 3 łyżki
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiśniowe z kruszonką

Wiśnie zasypać 3 łyżkami cukru i odłożyć.Białka ubić na sztywno dodawać cukier i po jednym żółtku ciągle ubijać aż masa będzie sztywna.Dodać maślankę,olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem(w proszku)i delikatnie wymieszać.Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Na wierzchu poukładać odsączone wiśnie i posypać kruszonką.Piec około 40 min w 170 st.
Kruszonka-zagnieść wszystkie składniki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 13.05.2012 14:51
dobre
Dorota59 19.06.2011 21:09
bardzo lubię takie ciasta z wiśniami
mysza666 28.04.2011 21:10
Oj mam na coś takiego ochotę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak