Sposób przygotowania

Do miseczki dodać mięso, obraną i pokrojoną w drobną kostkę 1 cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnke, wbić jajko. Wszystko przyprawić i połączyć ze sobą. Z przygotowanego mięsa lepić klopsiki(małej wielkości). Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Przygotowane klopsiki wyjąć z patelni. Kostkę warzywną rozpuścić we wrzącej wodzie, a następnie bulion wlać na patelnię. Dodać odrobinę tłuszczu (czyli tego na czym smażyły się klopsiki). W międzyczasie paprykę odsączyć, pokroić na mniejsze części, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Warzywa umieścić na rogrzanej patelni wraz z małą ilością oleju, smażyć, aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec warzywa dodać do sosu. Powyższy sos możnaa zaciągnąć odrobiną mąki rozpuszczonej w zimnej wodzie. Przygotowane klopsiki spowrotem umieścić na patelnię(tam ,gdzie jest sos z warzywami) i wszystko ze sobą podgrzać. Podawać z ziemniaczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne, takie domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !