Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1 szk
mąka 2,5 szk
mąka 2 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżki
olej 1 szk
mleko 1 szk
cukier wanilinowy
masło do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Zmiksować wszystkie składniki oprócz 2 łyżek mąki i 2 łyżek kakao. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, a do drugiej pozostałą mąkę. Zmiksować każdą porcję ciasta. Ciasto wykładać na środek tortownicy po jednej łyżce - na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.05.2013 07:34
chyba się dziś skuszę
Grazyna0211 23.05.2013 09:50
smaczne ciasto też czasami robię
kate.500 31.12.2012 07:38
ekstra
joanna77 08.06.2012 19:36
często robię
kuklik 13.02.2012 08:42
bardzo lubimy
monika154 01.08.2011 14:43
super
rzenia15 28.05.2011 20:59
bardzo lubię
Anna138 23.05.2011 22:44
pycha
m1monika 30.04.2011 15:27
fajne :-)
jola1512 28.04.2011 08:56
dosyć łatwe
barbara11561 13.04.2011 07:56
Ale słodko i świątecznie się zrobiło:)
alaaa 11.04.2011 19:55
jest pyszna
rzenia15 11.04.2011 17:07
smaczna
marta1371 06.04.2011 18:21
też robię ,zebra jest smaczna
AgaS10 03.04.2011 09:09
też robię...polecam:)
Izabela28 27.03.2011 20:08
fajny, prosty przepis:)
Dorota59 26.03.2011 12:15
aż chyba zrobię
Ania67 25.03.2011 09:31
Jest pyszne- oj tak
MAR3STA 24.03.2011 17:23
dawno nie jadłam tego pysznego ciasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak