Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
tymianek 4 gałązki
ocet winny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Wymieszać ocet,oliwę,musztardę,posiekany czosnek i tymianek,sól i pieprz.Włożyć pokrojony w kostkę karczek ,wymieszać i odstawić na 2 godz do lodówki.Papryki pokroić na kawałki,cebulę w cząstki.Na drewniane patyki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałki mięsa,papryki i cebulę.Grillować na rozgrzanym ruszcie ze wszystkich stron około 20-30 min.W trakcie grillowania smarować szaszłyki marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 20.06.2012 13:17
świetne i takie apetyczne
Grażyna13 17.06.2011 14:16
Bardzo lubię :)
misia53 31.05.2011 10:43
pychota
Monika193
Monika193 16.05.2011 18:32
uwielbiam takie szaszłyki
iwona332 10.05.2011 10:34
super
Edyta38 09.05.2011 09:19
extra
Margo1 01.05.2011 23:03
już nie mogę się doczekać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak