Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

palma 1 kostka
cukier 1 szklanka
jaja 6
mąka 3 szklanka
olejek pomarańczowy
cynamon
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
lukier
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mój jabłecznik

w misce utrzeć palmę razem z cukrem i żółtkami na puch następnie dodać po trochu mąkę cały czas mieszając ubić białka na sztywną piane dodać do masy i dobrze wymieszać dolać odrobinę mleka i wsypać proszek do pieczenia i olejek pomarańczowy wymieszać masę.Wcześniej obrać ze skórki jabłka i zetrzeć na tarce na dużych oczkach zasypać 1 łyżką cynamonu i trochę cukru.Do wysmarowanej podłużnej blachy wlać ciasto( zostawić trochę masy ) i na górę wyłożyć mus jabłkowy wcześniej przygotowany i przykryć resztą masy pozostawionej ,włożyć do nagrzanego piekarnika w temperaturze160*C i piec około 1 godziny po ostudzeniu polukrować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 17.06.2011 18:56
dobre
rzenia15 05.06.2011 08:32
uwielbiam jabłeczniki
jogobella23 04.05.2011 12:53
super
Olaa 25.03.2011 10:25
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak