Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe oczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa: masło ekstra 1 kostka
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka agrestowa 1 szt
cukier puder 1 szkl
banan 7 szt
Biszkopt 4 szt
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe oczka

Jajka ubić dokładnie z cukrem, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wszystko razem dokładnie wymieszać. Następnie przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 30 minut w temp. 180*C.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, odstawić do wystygnięcia. 4 banany zmiksować. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zmiksowane banany i ubić wszystko dodając tężejącą galaretkę. Wyłożyć masę na ciasto.
Banany, które zostały pokroić w plasterki i ułożyć na masie bananowej. Następnie całość zalać ostatnią tężejącą galaretką agrestową wcześniej przygotowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 02.06.2012 22:17
pomysłowe
ewaa 14.09.2011 21:35
pyszne ciasto...u mnie znika w szybkim tępie ze stołu :)
Yvonne 24.03.2011 14:39
ale to śliczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak