Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, masę. Powoli dolewać olej i wodę, cały czas miksując. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta. Ciasto wlać do balszki i piec około 45 minut w temperaturze 170oC.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    znając mój anty-talent cukierniczy - pewnie ten biszkopt też nie byłby niezawodny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    znając mój anty-talent cukierniczy - pewnie ten biszkopt też nie byłby niezawodny :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Przepis wart zapisania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !