Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt niezawodny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 4
olej 8 łyżek
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt niezawodny

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, masę. Powoli dolewać olej i wodę, cały czas miksując. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta. Ciasto wlać do balszki i piec około 45 minut w temperaturze 170oC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2011 00:14
Przepis wart zapisania.
accee 27.03.2011 23:50
Smaczne
Yvonne 24.03.2011 14:38
znając mój anty-talent cukierniczy - pewnie ten biszkopt też nie byłby niezawodny :)
Yvonne 24.03.2011 14:38
znając mój anty-talent cukierniczy - pewnie ten biszkopt też nie byłby niezawodny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak