Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć, naszpikować 8 ząbkami czosnku. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Pora pokroić w krążki, pieczarki w grube (ok. 0,5 cm) plastry. Mięso posypać Kucharkiem i pieprzem. Na i obok mięsa rozłożyć resztę czosnku, pieczarki i por. Wlać wodę. Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temp. 180 stopni i piec (pod przykryciem) do miękkości mięsa (około 1 godziny). W połowie pieczenia mięso polać powstałym sosem. Gdy mięso będzie miękkie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !