Sposób przygotowania

Karkówkę kroimy w plastry o grubości 1 cm. Delikatnie wałkujemy wałkiem do mięsa. Mieszamy olej z przyprawą do grilla, pieprzem i octem winnym. Ząbki czosnku kroimy na plasterki (wzdłuż). Na dnie naczynia układamy 5 liści laurowych, 1 liść Kafiru, 5 kulek ziela oraz 1/3 czosnku. Wylewamy na to 5 łyżek marynaty i układamy rozwałkowany karczek. Na karczku układamy 1/3 czosnku i polewamy marynatą. Kładziemy 3 – cią warstwę mięsa. Na niej układamy resztę czosnku oraz pozostałe przyprawy. Zalewamy resztą marynaty. Pojemnik szczelnie zamykamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Grillujemy obracając tylko raz! Dzięki temu karczek pozostanie soczysty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !