Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
mleko 1/2 l
budyń waniliowy 2 szt
masło ekstra 1 kostka
galaretka pomarańczowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Pieczemy biszkopt wg sprawdzonego przepisu, przekrawamy na pół. Następnie z mleka i proszku budyniowego gotujemy budyń. Studzimy.
Masło ucieramy, dodajemy przestudzony budyń, dokładnie całość miksujemy.
Przygotowaną masą przekładamy biszkopty.
Galaretki rozpuszczamy w pół litrze wody, odstawiamy, żeby lekko stężały.
Następnie wylewamy tężejącą galaretkę na ciasto, odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak