Sposób przygotowania

Wołowinę dzielimy na 2 porcje. Kilkakrotnie wałkujemy z obu stron wałkiem do mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w piórka. Na gorący olej wkładamy mięso i obsmażamy z jednej strony na ciemnobrązowy kolor. Przewracamy, smażymy przez 2 minuty i dodajemy cebulę. Gdy cebula lekko się zrumieni, wlewamy wodę i dodajemy kostkę mięsną, śliwki i liść Kafiru. Dusimy pod przykryciem do momentu, aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy Kucharkiem i kolorowym pieprzem. W razie potrzeby zagęszczamy sos mąką rozmieszaną z jogurtem i zimną wodą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !