Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka buraczkowo-szpinakowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Buraczki tarte SMAK 290 g
szpinak mrożony 470 g
ser feta 270 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sól
pieprz
bazylia 1 łyżka
twarożek 120 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka buraczkowo-szpinakowa

Buraczki zmiksować blenderem z twarożkiem.Doprawić solą,pieprzem,wlać połowę rozpuszczonej w małej ilości wody żelatynę,wymieszać.Rozlać do miseczek,wstawić do lodówki.Szpinak rozmrozić,odsączyć na sicie,przełożyć do miski,dodać pokruszony ser feta i posiekaną bazylię.Zmiksować.Doprawić pieprzem,wlać pozostałą żelatynę.Nałożyć na warstwę galaretki z buraczków i ponownie wstawić do lodówki,aż masa stężeje.Podawać z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 03.09.2011 17:33
śliczna
SmacznaPyza 28.03.2011 12:33
powiem krótko - cudeńko!!!
eli82 27.03.2011 15:19
widok rewelacyjny
Karolek1 25.03.2011 09:03
Wygląda prześlicznie :)
IZABELA29 24.03.2011 18:28
bajeczna
Izabela/bella81 24.03.2011 17:05
Piękna!
traktorek 24.03.2011 16:52
śliczne
Joanna83 24.03.2011 13:48
Dlaczego?:) Naprawdę jest smaczna.
suzana 24.03.2011 13:39
super wygląda ale chyba bym sie nie skusiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak