Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz z naparem herbaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino białe 1szkl
wino czerwone 1\\2szkl
woda 1\\2szkl
herbata 2łyżeczki
cytryna
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz z naparem herbaty

Zaparzyć herbate.Cytryne dokładnie umyć,otrzeć skórke i wycisnąć sok.Wino białe i czerwone połączyć z naparem herbaty ,dodać sok i skórke z cytryny.Posłodzić do smaku,wymieszać i podgrzać pod przykryciem niedoprowadzając do wrzenia.Podawać gorący w ogrzanych szklaneczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak