Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery wołowe (z parowaru)

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 200 g
czosnek
przyprawa kebab- gyros Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery wołowe (z parowaru)

Wszystkie składniki wrzucić do malaksera i dokładnie posiekać (przy okazji się wymieszają). [Jeżeli ktoś nie posiada malaksera, można zmielić lub drobno posiekać mięso z czosnkiem, a następnie dodać przyprawy i wymieszać masę]. Wyjąć, uformować 2 bardzo płaskie hamburgery (rozklepując mięso na dłoni raz z jednej, raz z drugiej strony). Ułożyć je w parowarze i gotować 45 minut (od momentu zagotowania wody). Po 25 minutach gotowania można dołożyć drugie „piętro parowaru), np. z brokułem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dawid15 07.04.2011 19:51
Pięknie Wygląda:)
ewa84 02.04.2011 17:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak