Sposób przygotowania

Serca myjemy, odcinamy góry z warstwą tłuszczu. Cebulę drobno siekamy, czosnek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy dokładnie osączone serduszka i dokładnie je obsmażamy, dodajemy cebulę, smażymy jeszcze przez 3 minuty. Wlewamy wodę i dusimy serca do miękkości. Śmietanę mieszamy z wodą, mąką, koperkiem i przyprawami. Wlewamy na patelnię i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 1 minutę. Podajemy z makaronem, ziemniakami lub kaszą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina16

    smaczny gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam podobnie, ale serduszka pokroiłam na małe części.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !