Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy hamburger

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 5 szt
mięso mielone wołowe 30 dag
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
ogórek zielony 1 szt
sos do hamburgerów
oregano
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: domowy hamburger

Mięso mielone wyrobić w misce z bułką tartą, solą, pieprzem i jajkiem. Formować kulki po czym zgniatać je ręką tak aby powstały okrągłe kotlety. Upiec z dwóch stron.

Bułki (najlepiej hamburgerowe) przekroić na pół na każdej dolnej połówce położyć jeden kotlet, plaster sera żółtego, plasterek pomidora, dwa plasterki ogórka oraz plasterek cebuli wszystko delikatnie oblać sosem do hamurberów. Posypać oregano i przykryć górną częścią bułki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 16.04.2011 23:04
Extra
accee 15.04.2011 22:49
This is it :D
Katarzyna/kate1980 12.04.2011 15:24
super
novita23 11.04.2011 12:56
pyszne
plocia 09.04.2011 14:01
kiedy robisz Marzenka ? wpadnę z miłą chęcią
artur7 06.04.2011 18:56
pyszne
Ania60 06.04.2011 18:27
niezłe
novita26 02.04.2011 12:49
mniam
Mariusz10 25.03.2011 20:29
lubię takie
novita26 24.03.2011 09:43
mniqam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak