Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem (można dodać jeszcze troszkę wegety). Dodać dwie łyżki papryki słodkiej mielonej. Bulion powinien wrzeć ok 10min. Po odczekanym czasie dodać grzanki, ściągnąć z ognia.

Na talerz zetrzeć żółty ser i zalać bulionem.
Jeść póki ciepłe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Najs
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    biorąc pod uwagę , że czosnek nie traci swych właściwości przy gotowaniu to ta zupka może wspaniale uodparniać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !