Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa chuda 300 g
słonina 300 g
cebula 3 szt
jajko 2 szt
Majeranek suszony Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć, przełożyć do miski. Wbić jajka, wymieszać. Słoninkę wytopić na suchej patelni. Na tłuszczu przesmażyć pokrojoną kiełbasę oraz posiekane cebule. Gdy cebula się przyrumieni, przestudzić i połączyć ją z ciastem ziemniaczanym. Przyprawić do smaku. Ciastem napełnić natłuszczoną formę, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 150˚C, piec 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 03.02.2012 18:47
chyba się skuszę na taką
Wojt@s
Wojt@s 03.01.2012 08:57
extra
rzenia15 19.10.2011 19:51
na pewno smaczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak