Sposób przygotowania

Plastry ananasa trzeba dokładnie osączyć, najlepiej na ręczniku papierowym, żeby sok nie rozmiękczył wafli.

Wafle ułożyłam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyłam plasterek szynki - jeśli są duże to można je pokroić na paski i dopiero te ułożyć. Na szynce położyłam plaster ananasa i sera. Tak przygotowane kanapeczki wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i zapiekałam przez kilka minut aż ser się rozpuścił. Po wyjęciu każdą zapiekankę oprószyłam szczyptą przyprawy \"suszone pomidory z bazylią i czosnkiem\". Do zapiekanek podałam pomidorki koktajlowe. Podajemy gorące.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Bardzo ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    przede wszystkim wygladaja bosko!
  • 0
    original
    Opublikowano

    peggysue

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Takie proste, a takie fajne :) już sobie zapisuję i wykorzystam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    śliczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !