Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę dodać cukier i nadal ubijać ,następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać ,następnie przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie połączyć ,na końcu dodać mak. Ciasto przełożyć do wysmarowanych foremek i piec w temp.180st do 10 min.
Budyń ugotować na mleczku kokosowym i ostudzić .Masło utrzeć z cukrem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń .
Upieczone i ostudzone babeczki ,przy pomocy dekoratora do tortów ozdobić w ozdobne wzorki. Ja zabarwiłam część kremu na zielono i użyłam dodatkowo kolorowe cukiereczki ,oraz starałam się nadać im wygląd kwiatuszków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam muffinki, a z makiem jeszcze nie piekłam, muszę to zmienić. Pracowicie i slicznie je ozdobiłaś.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię oglądać Twoje wypieki a jeszcze chętniej bym spróbowała.Choć tak wirtualnie póki co dietetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !