Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowo-makowe babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3/4 szklanki
cukier 1/4 szklanki
mak suchy 1/4 szklanki
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło 20 dag
mleczko kokosowe 1.5 szklanki
budyń kokosowy 1 sztuka
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowo-makowe babeczki

Białka ubić na pianę dodać cukier i nadal ubijać ,następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać ,następnie przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie połączyć ,na końcu dodać mak. Ciasto przełożyć do wysmarowanych foremek i piec w temp.180st do 10 min.
Budyń ugotować na mleczku kokosowym i ostudzić .Masło utrzeć z cukrem i ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń .
Upieczone i ostudzone babeczki ,przy pomocy dekoratora do tortów ozdobić w ozdobne wzorki. Ja zabarwiłam część kremu na zielono i użyłam dodatkowo kolorowe cukiereczki ,oraz starałam się nadać im wygląd kwiatuszków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.07.2011 10:50
Bardzo lubię oglądać Twoje wypieki a jeszcze chętniej bym spróbowała.Choć tak wirtualnie póki co dietetycznie.
anemon 25.03.2011 08:33
Uwielbiam muffinki, a z makiem jeszcze nie piekłam, muszę to zmienić. Pracowicie i slicznie je ozdobiłaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak