Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z czerwonego wina

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 5 dag
śmietanka 200 g
sok z cytryny 1/2 cytryny
czekolada deserowa 25 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
melisa
Żelatyna wieprzowa Prymat
wino słodkie czerwone 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z czerwonego wina

Żelatynę zmiękczyć w zimnej wodzie. Składniki zmiksować na krem w misce wstawionej do gorącej wody. Żelatynę wycisnąć, rozpuścić o połączyć. Wstawić krem do lodówki, by lekko stężał. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym. Krem nałożyć do miseczek, dodać śmietanę i wstawić na 30 minut do lodówki. Przybrać czekoladą i melisą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak