Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z selerów korzeniowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 2 szt
wywar warzywny 4 szkl
masło 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
zielenina do dekoracji
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z selerów korzeniowych

Selery opłukać,pokroić i ugotować w wywarze warzywnym z kostką rosołu,następnie ugotowane selery zmiksować,śmietanę rozmieszać z żółtkiem,dodać do zupy,dodać masło,doprowadzić do wrzenia a następnie zestawić z kuchni ,dodać zieleninę,podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.06.2011 09:40
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak