Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
mak 5 dag
cukier puder 5 dag
masło ekstra 5 dag
mleko 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka makowe

Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Dodajemy masło, jajko, mak, cukier oraz mleko. Zagniatamy ciasto, ma być rzadsze niż na pierogi.
Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kieliszkiem ciasteczka.
Ciasteczka układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.03.2011 08:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak