Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek duszony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1/2 kg
mąka 1 łyżka
tłuszcz
cebula 2 sztuki
sól
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek duszony

Boczek myjemy,ostrym nożem robimy kratkę o bokach 0,5 cm.Nacieramy przyprawami i zostawiamy na 20 min.Posypujemy mąką i rumienimy razem z drobniutko pokrojona cebulą.Skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Miękki boczek wyjmujemy,kroimy na porcje.Do sosu dodajemy pozostała mąkę wymieszaną z małą ilością wody.Zagotowujemy,przecieramy,doprawiamy.Wkładamy boczek i chwilkę dusimy.Podajemy z ziemniakami lub kaszą i warzywami.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 17.06.2012 16:07
smaczny:)
Ela15 21.03.2012 08:15
ekstra
irenka 06.02.2012 11:40
super
Grażyna13 22.01.2012 13:49
Smakowity :)
Wacław 29.09.2011 08:09
mniam,mniam,pyszności !
AgaS10 19.09.2011 20:24
pyszny boczek
kulek 04.07.2011 10:51
dobre
Teresa19 02.07.2011 21:10
fajny
anja3107 08.05.2011 10:06
super
piotereq 03.05.2011 10:08
dobre
joanna77 25.03.2011 14:29
pyszne
Justyna Jussstiii 25.03.2011 09:03
super pomysł
izapozdro 24.03.2011 18:10
dobre
Ania67 24.03.2011 15:00
konkretne danie:)
Robert10 23.03.2011 21:49
to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak