Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso 80 dkg
biała kapusta 80 dkg
ryż 5 łyżek
kasza manna 5 łyżek
jaja 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 1 szt
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Mięso wyrobić z ryżem, kaszą, jajami i drobno poszatkowaną kapustą i doprawić sola i pieprzem. Gołąbki uformować i usmażyć, litr wody zagotować z Vegetą i kostką bulionu po czym gotować na małym ogniu około pół godziny, pod koniec gotowania dodać ketchup i przecier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika6 22.06.2012 09:38
najbardziej lubię to co jest w środku :)
kbj31 30.04.2012 22:29
bardzo lubie
Teresa19 10.12.2011 20:53
lubię
Kate131 05.11.2011 10:38
uwielbiam
monika154 17.10.2011 10:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak