Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur po litewsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amur 1 kg
jajko 2 szt
mleko 200 g
olej 150 g
cebula 150 g
masło 100 g
mąka 100 g
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Amur po litewsku

Amura wypatroszyć,oczyścić,wyfiletować,pokroić na kawałki i zemleć,z mąki,jajka,mleka i soli zrobić ciasto,cebulę obrać ,pokroić i zesmażyć na maśle,dodać do farszu wraz z solą i pieprzem,uformować okrągłe płaskie porcje,następnie maczać w cieście i obtoczyć w tartej bułce ,smażyć na oleju,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak