Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebula 1 szt
grzyby suszone 2 szt
sól
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z ŁOPATKI WIEPRZOWEJ

Mięso pokroić w większą kostkę,obtoczyć w mące.Na palelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso dodać posiekaną cebulę i chwilę smażyć.Wsypać słodką paprykę wymieszać i podlać wodą z rozpuszczoną kostką bulionową.Dodać resztę przypraw i suszone grzyby,wszystko dusić do miękkości doprawić solą i pieprzem.Podawać z kaszą i kiszonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 01.11.2013 18:02
z kasza i ogorkiem pysznosci
Motorek 20.07.2013 09:57
smaczny obiadek
Seba 01.01.2013 01:34
smaczny
Wacław 12.08.2012 17:22
pyszne danie !
Ada-Gaba 30.07.2012 09:50
bardzo lubię
Łukasz15 11.05.2012 08:01
smaczny
Papryczka 03.05.2012 19:33
mój ulubiony
MAR3STA 19.12.2011 17:58
smaczny
gacopierz23 14.12.2011 15:08
pyszny obiadek
olkaaa 29.11.2011 07:23
zapowiada się smakowicie
ela16 18.10.2011 09:59
taki obiadek to ja bardzo lubie:)
Jaheira11 01.09.2011 23:44
prawdziwa rewelacja
ewelina/bunia 06.06.2011 11:30
lubię
Tomasz17 18.05.2011 10:08
uwielbiam :)
joanna77 15.05.2011 21:54
fajnie wygląda i pewnie smakuje
Robert10 28.04.2011 13:06
pychota
Ewelina38 16.04.2011 17:39
robię bardzo podobnie, smakuje wybornie
mirosława4 15.04.2011 21:32
uwielbiam takie mięsko
krzyniu1984 12.04.2011 19:10
super
teresa18 02.04.2011 14:03
lubię takie dańka
Ewa111 31.03.2011 12:38
robię podobnie i wszystkim smakuje
Ania67 25.03.2011 10:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak