Sposób przygotowania

Płaty makaronu lasagne ugotować na półtwardo.Odsączyć.Olej wlej do garnka i mocno rozgrzej.Dużą łyżkę wazową posmarować oliwą.Wyłożyć na nią płat lasagne i przycisnąć zaokrągloną trzepaczką,żeby nadać makaronowi kształt koszyczka.Do rozgrzanego oleju włożyć łyżkę z makaronem i cały czas przytrzymując trzepaczką usmażyć makaron,aż się zrumieni.Odsączyć na papierowej serwetce.W taki sposób usmażyć wszystkie płaty.Ugotować gęsty budyń i wystudzić.Budyniem napełnić wszystkie koszyczki,udekorować owocami i ubitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny miałaś pomysł
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Z pewnością ciekawie by to wyglądało .... ale smażyć chyba trzeba w głębokim tłuszczu
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Tak,masz rację misiu53,zapomniałam dodać,ale w przepisie jest 1 litr oleju więc można się domyśleć:)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    tak Basiu , ja się domyśliłam ....hehe...nie jest ze mną tak najgorzej....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !