Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń w trzech smakach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki w zalewie 1 puszka
maliny mrożone 250 g
mleko 1 l
budyń waniliowy 2 opakowania
cukier 8 łyżek
wiórki czekoladowe 20 g
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń w trzech smakach

Mandarynki wyłożyć na sitko, osączyć. Rozmrozić maliny, przetrzeć przez sitko. Zagotować 3/4 l mleka. W pozostałym mleku rozrobić budyń i cukier. Zdjąć garnek z palnika, dodać roztartą masę budyniową i jeszcze raz zagotować, ciągle mieszając. Podzielić budyń na 3 części. Jedną zmieszać z malinową miazgą, drugą z mandarynkami, pozostawiając parę cząstek do przybrania. Resztę budyniu rozlać do kielichów. Następnie wlać budyń malinowy, a potem mandarynkowy. Ochłodzić!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak