Sposób przygotowania

Udka z kurczaka podzielić na 2 części, posypać je przyprawą Kucharek Smak Lata, oregano, czosnkiem i oliwą, dokładnie natrzeć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Rozgrzać na patelni grillowej 1 łyżkę oliwy, ułożyć kawałki kurczaka i dokłądnie podsmażyć z obu stron, podlać wrzącą wodą i dusić pod przykryciem około 20 minut, po 10 minutach obrócić.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ostatnio robiłem udka w patelni i się nie dosmażyły :/ Nawet w piekarniku w 160 stopniach nie chciały dojść. Sprawdzę ten myk z duszeniem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ale pamiętaj by podlać wrzącą wodą, każde mięso jak podlejesz zimną twardnieje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszne muszą być!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !