Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA GĘSIA PIECZONA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wino czerwone 100 ml
słonina 100 gram
wątróbki gęsie 0,5 kg
mąka 30 gram
cebula 2 sztuki
tłuszcz - do smażenia
sól - do smaku
imbir - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA GĘSIA PIECZONA

Wątróbki namoczyć, większe kawałki przekroić na pół i naszpikować bardzo cienkimi plastrami słoniny. Cebulę pokroić w półksiężyce i usmażyć na tłuszczu. Wątróbki przyprawić do smaku solą, imbirem i pieprzem, a następnie obtoczyć w mące. Tak przygotowaną usmażyć na patelni, pod koniec dodać cebulę i polać winem. Całość chwilę dusić pod przykryciem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak