Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj po szwajcarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
margaryna 30 g
sól do smaku
sos
margaryna 40 g
mąka 30 g
mleko 250 g
śmietana 150 g
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny 3 łyżki
ser żółty 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj po szwajcarsku

Rybę oczyścić ,odfiletować,opłukać i posolić,ułożyć w brytfannie ,skropić tłuszczem,wstawić do piekarnika i podpiec ,przyrządzić sos;masło stopić,dodać mąkę,zasmażyć nie rumieniąc,rozprowadzić mlekiem,osolić,zagotować,stale mieszająć,dodać do smaku sok z cytryny,połączyć sos ze śmietaną,pogrzać ,dodać żółtka i wymieszać,podpieczoną rybę oblać sosem,posypać utartym serem i zapiec w piekarniku ,gdy się zarumieni ,przełożyć na półmisek i pokroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak