Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MLECZNA Z MIGDAŁAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 50 gram
migdały 100 gram
mleko 1,5 litra
cukier puder 80 gram
jajko 4 sztuki
rum 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MLECZNA Z MIGDAŁAMI

Migdały sparzyć, obrać i zetrzeć. Mleko połączyć z wanilią, razem zagotować, później przecedzić. Kakao dokładnie wymieszać z wodą, tak by nie powstały grudki, dodać do mleka i całość raz jeszcze zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do mleka razem z rumem i migdałami. Całość zagotować. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak