Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz opiekany

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
jaja 2 sztuki
mąka 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
ocet 10 % 1/4 szklanki
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
olej do smażenia ile potrzeba
Zalewa: 2 litry
woda 2 litry
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz opiekany

Ryby rozmrozić i osuszyć ręcznikiem lekko osolić. Obtaczać w mące,rozmąconym jajku i znów w mące smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone ryby układamy w dużym naczyniu. Z podanych składników gotujemy zalewę octową i gorącą zalewamy usmażone ryby, pozostawiamy do wystygnięcia na 24 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.08.2011 13:17
super
gosia561 12.07.2011 12:17
zdrowa i smaczna rybka
Adamorek 30.06.2011 11:30
ale pyszności i
jasiek 20.03.2011 15:32
nie dodawałem gorczycy do ryb, ciekawe
madagaskar 16.03.2011 21:07
polecam
Smakosz6 26.01.2011 19:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak