Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasz gryczana 25 dag
żołądki drobiowe 25 dag
masło 8 dag
cebula 1 szt
bulion drobiowy 1 kostka
śmietana kwaśna 1 szklanka
koper 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy gryczanej

W rondlu zagotować 2 szklanki wody,dodać masło i szczyptę soli.Wsypać kaszę,ugotować na sypko.Cebulę i żołądki drobiowe pokroić w paseczki i obsmażyć na maśle.Kostkę bulionową rozpuścić w małej ilości gorącej wody,dodać do żołądków i cebuli.Wymieszać z kasza,doprawić do smaku solą i pieprzem.Masę przełożyć do posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta formy do zapiekanek.Kwaśną śmietanę wymieszać z posiekanym koperkiem,polać wierzch potrawy.Formę wstawić do średnio nagrzanego piekarnika,zapiekać przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 04.07.2011 16:22
lubię kaszę, więc dla mnie pycha;)
Motorek 05.04.2011 10:42
smaczna
Ania67 24.03.2011 15:14
na to jeszcze nie wpadlam
magical66 24.03.2011 13:08
fajny przepis
Krystyna32 24.03.2011 08:42
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak