Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

błękitek 300 g
ostrobok 200 g
czosnek 3 ząki
słonina 50 g
mąka ziemniaczana 50 g
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała

Ryby wyfiletować,pokroić na małe kawałki,słoninę sparzyć,drobno pokroić,błękitka i ostroboka zemleć,słoninę dodać do masy ,czosnek utrzeć z solą,dodać do masy czosnek,majeranek,pieprz i sól,dobrze wymieszać z dodatkiem mąki ziemniaczanej ,zawinąć w folię posmarowaną masłem i zapiec w piekarniku,podawać na gorąco z chrzanem lub na zimno z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak