Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić, zmielić wraz z twarogiem maszynką o średnim sitku. Cebulę zeszklić na oleju z Kucharkiem i pieprzem, dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Z podanych składników zagnieść niezbyt twarde ciasto (w razie potrzeby dolać wody). Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka. Na każde kółko kłaść porcję farszu i zlepiać tak, jak pierogi. Następnie końce sklejać ze sobą tak, żeby pierożki miały kształt kółka z dziurką. Wrzucać pierogi do osolonego wrzątku i gotować 3 minuty od momentu wypłynięcia. Podawać z przysmażoną cebulką lub/i skwarkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wlasnie uswiadomilam sobie jaka jestem glodna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !