Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowy-czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 torebka
Biszkopty kilka
banan 4 sztuki
czekolada 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowy-czekoladowy

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Banany obrać, pokroić na plasterki i zanurzyć na minute w wodzie z plasterkiem cytryny, aby nie ściemniały. Osączyć na sitku. Czekoladę rozpuścić w rondelku lub w kąpieli wodnej. Banany ułożyć w naczyniach, w których będziemy serwować deser (np pucharkach). Każdą porcję zalać przygotowanym wcześniej budyniem, ułożyć po kilka biszkoptów. Deser polać płynną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 14.08.2011 23:03
dobry
irenka 23.03.2011 21:47
uwielbiam desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak