Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem białym i cynamonem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1 sztuka
woda 1 szklanka
twaróg 250 g
cynamon 2 łyżeczki
cukier 3 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem białym i cynamonem.

Mąkę, jajo i wodę zagnieść. Rozwałkować i wykrawać koła na pierożki. Twaróg rozgnieść z jajkiem, śmietaną, cukrem i cynamonem - nie może być zbyt rzadki. Nadziewać pierożki i gotować we wrzącej wodzie do wypłynięcia na wierzch. Podawać bezpośrednio po ugotowaniu lub podsmażone. Wg uznania można posypać cukrem i polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 20.06.2012 21:45
jeszcze takich nie jadłam
ilka_86 24.05.2012 13:44
moje ulubione
hafija 25.01.2012 20:14
fajne
Papryczka 01.11.2011 21:28
pyszne
marta1371 20.07.2011 23:01
Właśnie takie lubię
Ewa111 30.05.2011 11:12
najlepsze zrobione własnoręcznie
gosia47-47 16.05.2011 10:29
ładne
Olaa 05.05.2011 16:03
mniaam
eli82 28.04.2011 17:48
mniam
Mariusz10 24.04.2011 20:21
super pierogi
Robert10 28.03.2011 10:37
ale mi narobiłaś ochoty na takie pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak