Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
rosół drobiowy 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Jajka ugotować na twardo, obrać przekroić na połówki. W gorącym rosole rozpuścić żelatynę, doprawić do smaku pieprzem , maggi. W foremkach ułożyć po połówce jajka , zalać rosołem z żelatyną. Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak