Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki rumowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt 1 sztuka
kokos 10 dag
masło 10 dag
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
rum do smaku
orzechy włoskie 20 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki rumowe

Jajko sparzyć we wrzątku, ubić z cukrem , dodać do utartego do białości masła i wyrobić krem. Biszkopt- okrągły pokruszyć do kremu dodać kokos, orzechy, rum i wyrobić na jednolitą masę. Formować kulki które można dodatkowo obtoczyć w kokosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 09.02.2012 15:10
super. Zawsze kupowałam bajaderki, ale może warto zrobić je w domu?
agata1722
agata1722 30.09.2011 12:42
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak