Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto: Jajka ubijamy z cukrem do białości, dolewamy mleko i olej, wsypujemy sól i mąkę – ciągle ubijając. Ciasto ma mieć konsystencję nieco gęstszą od słodkiej śmietany (regulujemy ją ilością mąki). Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki, od czasu do czasu polewając patelnię kilkoma kroplami oleju.
Żółtka ucieramy z cukrem do momentu, aż cukier przestanie być wyczuwalny. Dodajemy ser i zgniatamy go widelcem w misce do chwili, kiedy dokładnie połączy się z żółtkami. Na końcu dodajemy śmietanę i jeszcze raz dokładnie mieszamy masę.
Każdy naleśnik smarujemy kremem czekoladowym, kładziemy na niego łyżkę sera i zawijamy jak krokieta.
Białko rozkłócimy z cukrem i panierujemy w nim krokiety. Smażymy po 2 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !