Sposób przygotowania

Do miski wsypać 1,5 szkl mąki wlać śmietanę, dodać jajka, cukier puder, amoniak, masło i wyrobić łyżką ciasto. Pozostawić do następnego dnia. Nazajutrz dodać pozostałą mąkę, aromat i dokładnie wyrobić ciasto. Następnie rozwałkować, wycinać okrągłe ciasteczka. W połowie krążków mniejszym kieliszkiem wycinać otworki , Układać na przygotowanej blaszce. Piec w temp 160 stopni na złoty kolor. Po ostudzeniu, pełne ciastka smarować kremem, ciastka z wyciętym otworem polukrować, obtoczyć w wiórkach kokosowych i położyć na posmarowanym kremem ciastku, lekko dociskając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyszły pięknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ślecznie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    z amoniakiem? nie wiedziałam, że jest amoniak spożywczy... a ciasteczka oczywiście apetyczne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Tak z amoniakiem spożywczym-jest to środek spulchniający, innymi słowy zastępuje proszek do pieczenia ;)
  • 1
    5279fceea5620
    Opublikowano

    Ela_kocht_gern!

    Fajne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    apatycznie wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne, takie kolorowe i apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    z amoniakiem jeszcze nic nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !