Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne z parowaru na zielonym pikantnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

średni pomidor 1 szt
ogórek konserwowy 4 plastry
biała część pora 2 dkg
nóżki pieczarek 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sos
woda 100 ml
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól
zielony mielony pieprz
wasabi 1 (pasta)
filety rybne 4 szt
kawior czarny 1 łyżka
kapary 20 szt
kapary 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne z parowaru na zielonym pikantnym sosie

Rybę rozmrażamy, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki. Pora dzielimy na 4 części, nóżki pieczarek na połówki. Na brzeg każdego fileta kładziemy po ćwiartce pomidora (posypanej czarnym mielonym pieprzem oraz solą), połówce nóżki pieczarki i kawałku pora. Zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Na każdej roladce układamy po 5 kaparów. Wstawiamy rybę do parowaru na 20 minut (od momentu zagotowania wody).
Składniki sosu mieszamy ze sobą w garnku i doprowadzamy do wrzenia na minimalnym ogniu często mieszając. Na talerze wylewamy porcje sosu, na nim układamy roladki, na każdej kładziemy po plastrze ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 09.01.2012 23:42
super
Sarenka 10.07.2011 12:34
Sliczne
Smakosz6 05.04.2011 10:53
ależ apetyczne! takie kolorowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak