Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czosnkowo-kminkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kminek 1 łyżka
bulion drobiowy 1 kostka
woda 1,5 litra
ziele angielskie 5 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Majeranek suszony Prymat
czosnek 5 ząbków
chleb
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czosnkowo-kminkowa

Cebulę siekamy i szklimy w garnku, na oliwie. Do cebuli dajemy wodę, kostkę bulionową dwa posiekane ząbki czosnku i kminek,może być mielony, po paru minutach dorzucamy parę ziarenek ziela angielskiego, ze dwa liście laurowe, i doprawiamy do smaku.
Gotujemy jakieś 10-15 min. Na pięć min. przed końcem wyciskamy do zupki pozostałe 3 ząbki czosnku i dodajemy sporo majeranku.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz,chleb obieramy ze skórki kroimy w kostkę i dajemy na patelnie,smażymy aż będą miały złoty kolor.Zupę podajemy z naszymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak