Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi tęczowe z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeże patroszone pstrągi 3 szt
sok z cytryny 2 łyżki
masło 100 g
czosnek 3 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
boczek parzony 18 plaster
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi tęczowe z grilla

Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wnętrza skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Czosnek bardzo drobno siekamy, ucieramy z masłem, solą, pietruszką i pieprzem. Mieszankę dzielimy na 3 równe części i każdą częścią napełniamy 1 pstrąga.
Każdą rybę obkładamy plastrami boczku, zamykamy w kratce do pieczenia ryb i grillujemy po ok. 10 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 22.05.2012 00:02
świetne
Renata16 21.05.2012 11:25
zapewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak